Magnoliazanger

Kenmerken

De Magnoliazanger wordt ca. 11 tot 13cm. Bij het mannetje is het gezicht zwart en er loopt een witte streep over de ogen naar de oren. De kop- en nekgebied zijn grijs. Van de keel boven de buikstreek naar de rug heeft hij een geel verenkleed dat vanaf de borst naar beneden en op de flanken met zwarte strepen wordt gekruist. De bovenzijde is zwartgrijs tot grijs. Er loopt een witte band over de staartveren. De kleine snavel is zwart, dun en puntig. Het vrouwtje heeft een vergelijkbaar uiterlijk, alleen is het verenkleed over het geheel dof, het gezicht grijsachtig en de strepen op de flanken en onderkant zijn niet zo uitgesproken als bij het mannetje.

Biotoop

Deze soort broedt in dichte bossen, waar hij te vinden is tussen de takken van jonge, dicht opeengepakte naaldbomen.

Voorkomen

De Magnoliazanger broedt in het noordoostelijke deel van de Verenigde Staten en in de noordelijke delen van Canada. In de winter trekt de soort naar het zuiden en overwintert in het zuidoosten van Mexico, Midden-Amerika en het Caraïbisch gebied.

Voedsel

Ze voeden zich voornamelijk met insecten, die ze in de buurt van de grond in struiken vinden. Af en toe wordt er ook bessen en fruit gegeten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Parulidae
Geslacht: Setophaga
Soort: Setophaga magnolia

Onderwerpen #Bosquerola magnòlia #Daggarskríkja #Dendroica delle magnolie #Guatemala 2019 #lasówka magnoliowa #lesňáček severní #Magnolia Warbler #magnoliakerttuli #Magnólialombjáró #Magnoliaparula #Magnoliaskogssångare #Magnoliazanger #Magnolienwaldsänger #Magnoliesanger #Magnolijev gozdičar #Magnoliju ķauķis #Magnolinis krūminukas #Mariquita de faces pretas #Mariquita-de-faces-pretas #Parulidae #Paruline à tête cendrée #Passeriformes #Reinita de Magnolia #Setophaga #tsuugasäälik #Магнолиевый лесной певун #シロオビアメリカムシクイ