Leigrijze solitaire

Kenmerken

De Leigrijze solitaire wordt ca. 19 tot 20,5cm groot. Hij heeft een donker leisteengrijze bovenzijde en iets lichtere onderzijde. Op de vleugels zijn donkere handpennen afgetekend en beige randen aan de zwarte handpennen zichtbaar. Ook kenmerkend zijn de witgrijze buitenste staartveren en een gebroken witachtige ring rond het oog. De snavel is donker, de poten geel.

Biotoop

Zijn biotoop bestaat uit subtropische of tropische vochtige laaglandbossen. Hij is te vinden in nevelwouden boven de 1000 meter boven de zeespiegel. Hij komt niet vaak in open ruimtes voor, maar beweegt zich het liefst tussen de dichte vegetatie.

Voorkomen

De Leigrijze solitaire komt voor in Belize, El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexico en Nicaragua.

Voedsel

Het is een insecteneter.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Turdidae
Geslacht: Myadestes
Soort: Myadestes unicolor

Ondersoorten

M.u. unicolor: zuidelijk Mexico, Guatemala en noordelijk Honduras.
M.u. pallens: oostelijk Honduras en Nicaragua.

Onderwerpen #Egyszínű klarinétmadár #Guatemala 2019 #Klarnetnik jednobarwny #Leigrijze Solitaire #lesňák šedý #Myadestes #Passeriformes #savirastuli #Schieferklarino #Skalūninis atsiskyrėlis #Skiferklarinetfugl #Skifersolitærtrost #Skiffersolitär #Slate colored Solitaire #Slate-colored Solitaire #Solitaire ardoisé #Solitari unicolor #Solitario ardesia #Solitario Unicolor #tuhk näpprästas #tuhk-näpprästas #Turdidae #Серый дрозд отшельник #Серый дрозд-отшельник #ムジヒトリツグミ