Langstaarttroepiaal

Kenmerken

Langstaarttroepiaal zijn middelgrote vogels welke tot 38cm groot worden. Beide geslachten hebben kenmerkend lange staarten. De spanwijdte varieert van 48 tot 58cm). Mannetjes zijn iriserend zwart met een paarsblauwe glans op de veren van de kop en het bovenlichaam, terwijl vrouwtjes bruin zijn met donkerdere vleugels en staart. Volwassenen van beide geslachten hebben felgele ogen, terwijl juvenielen van beide geslachten bruine ogen en bruin verenkleed hebben zoals vrouwtjes (behalve strepen op de borst). Langstaarttroepiaal, met name de volwassen mannetjes, hebben een kielvormige staart die ze verticaal kunnen vouwen door de twee helften te buigen.

Biotoop

Hun leefgebied om te foerageren bevindt zich op de grond in gebieden zoals weiden, wetlands en mangroven. Dit gebied wordt bij diverse ondersoorten uitgebreid met agrarische en stedelijke omgevingen.

Voorkomen

Hij komt voor in Noord- en Zuid-Amerika.

Voedsel

Langstaarttroepialen staan bekend om hun diverse foerageergewoonten. Ze halen larven en insecten uit grasvelden; eet hagedissen, eieren en jonge vogels uit het nest; ruwvoer in vers omgeploegd land; verwijder parasieten van vee en eet fruit (bijv. Bananen, bessen) en granen (bijv. Maïs, maïskolf door de schillen te openen). Ze draaien ook voorwerpen om, om er voedsel onder te zoeken, waaronder schaaldieren, insecten en wormen, ze jagen op kikkervisjes en vissen door in ondiep water te waden, en hoewel ze niet zwemmen, vangen ze vis door dicht bij het wateroppervlak te vliegen en er wordt zelfs gemeld dat ze een paar centimeter in het water duiken om een vis op te halen. Het is ook bekend dat ze dode insecten van de kentekenplaten van geparkeerde auto's plukken, en boerenzwaluwen doden tijdens het vliegen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Icteridae
Geslacht: Quiscalus
Soort: Quiscalus mexicanus

Ondersoorten

Q.m. nelsoni: de zuidwestelijke Verenigde Staten en noordwestelijk Mexico.
Q.m. graysoni: westelijk Mexico.
Q.m. obscurus: zuidwestelijk Mexico.
Q.m. monsoni: van de westelijk-centrale Verenigde Staten tot het noordelijke deel van Centraal-Mexico.
Q.m. prosopidicola: van de centrale en zuidelijk-centrale Verenigde Staten tot noordoostelijk Mexico.
Q.m. mexicanus: van centraal Mexico tot Nicaragua.
Q.m. loweryi: Yucatán (zuidoostelijk Mexico), Belize en de nabijgelegen eilanden.
Q.m. peruvianus: van Costa Rica tot Peru en Venezuela.

Onderwerpen #Dohlengrackel #Gracula codalunga #Great-tailed Grackle #Guatemala 2019 #Icteridae #Kragegrackel #Langstaarttroepiaal #Lielastes pusvārnis #Mexikobåtstjärt #Mexikói csónakfarkú #Passeriformes #pitkäpyrstöturpiaali #Quíscal cua de faisà #Quiscale à longue queue #Quiscalus #Stambiauodegis kviskalas #Storhaletrupial #vlhovec velkoocasý #Wilgowron meksykański #Zanate Mexicano #Большехвостый гракл #オナガクロムクドリモドキ