Kopersmid

Kenmerken

De Kopersmid is een 15 tot 17cm grootte barbetsoort, waarmee het een vrij kleine barbet is. Het rode voorhoofd, de gele oogring en de keelvlek met gestreepte onderzijde en groene bovendeel is vrij onderscheidend van andere soorten. Juveniele vogels zijn valer en missen de rode vlekken. De geslachten zijn hetzelfde. De Sri Lankaanse vorm heeft meer zwart op de kop, meer rood op de borst en donkerdere strepen aan de onderzijde.

Biotoop

Over het algemeen zijn ze te vinden in tuinen, bosjes en dun bosgebied. Biotopen met bomen met dood hout dat geschikt is voor het maken van nesten wordt als belangrijke voorwaarde beschouwd.

Voorkomen

De Kopersmid is een vogel met een karmozijnrood voorhoofd en keel. Hij is bekend om zijn metronomische roep die lijkt op een koperslager die metaal slaat met een hamer. Het is een standvogel en broedvogel in het Indiase subcontinent en delen van Zuidoost-Azië.

Voedsel

De Kopersmid geeft de voorkeur aan banyan, peepul en andere wilde vijgen, verschillende steenvruchten en bessen, en af ​​en toe een insect.

Wetenschappelijk

Kopersmid,Coppersmith Barbet,Psilopogon haemacephalus
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Piciformes
Familie: Megalaimidae
Geslacht: Psilopogon
Soort: Psilopogon haemacephalus

Ondersoorten

P.h. indicus: Noordoost-Pakistan, India en Sri Lanka, verder Zuid-China, Vietnam en Zuid-Maleisië
P.h. delicus: Sumatra
P.h. roseus: Java en Bali
P.h. haemacephalus: Luzon en Mindoro (Filipijnen)
P.h. celestinoi: Samar, Leyte, Catanduanes en Biliran (Filipijnen)
P.h. mindanensis: Mindanao (Filipijnen)
P.h. intermedius: Guimaras, Negros, Panay (Filipijnen)
P.h. cebuensis: Cebu (Filipijnen)
P.h. homochroa: Tablas, Romblon, Masbate (Filipijnen)

Onderwerpen #Barbetto ramatore #Barbu à plastron rouge #Barbudo Calderero #Barbudo-de-peito-vermelho #Barbut verd pintat #Coppersmith Barbet #Kobbersmed #Kopersmid #Kopparslagarbarbett #Kupferschmied #Pstrogłów żółtogardły #Raudonkrūtė megalaima #Sárgatorkú bajszika #sepp habelind #Smedskjeggfuglkilkkuseppä #Sri Lanka 2018 #vousák zvučnohlasý #Красноголовый бородастик #นกตีทอง #ムネアカゴシキドリ #赤胸拟啄木鸟