Kleine groensnavelmalkoha

Kenmerken

De Kleine Groensnavelmalkoha wordt ca. 39cm groot. De rug en kop zijn donkergrijs met een olieachtige groene of blauwe glans, en de donkere staart is wit aan het uiteinde. De buik is bleek oker tot grijs. De veren van de kin en keel zijn vertakt welke puntig zijn en enigszins geelachtig van kleur waardoor de keel een gestreept en stekelig uiterlijk krijgt. Er zit een grote blauwe vlek rond het oog, met een witte omzoomde rode iris. De snavel is appelgroen. De geslachten zijn visueel niet van elkaar te onderscheiden.

Biotoop

Hij leeft in het struikgewas en de loofbossen voornoemde landen.

Voorkomen

Deze soort is een niet-parasitaire koekoek die voorkomt op het schiereiland India en Sri Lanka.

Voedsel

De Kleine Groensnavelmalkoha eet een verscheidenheid aan insecten, rupsen en kleine gewervelde dieren. Meestal foerageert hij in het kreupelhout.

Wetenschappelijk

Kleine groensnavelmalkoha,Blue-faced malkoha,Phaenicophaeus viridirostris
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Cuculiformes
Familie: Cuculidae
Geslacht: Phaenicophaeus
Soort: Phaenicophaeus viridirostris

Onderwerpen #Blåbrillemalkoha #Blue-faced Malkoha #Brillemalkoha #Dvärgmalkoha #intianmalkoha #Kékarcú selymeskakukk #Kleine Groensnavelmalkoha #Kleiner Grünschnabelkuckuck #kukačka modrolící #Kukuła niebieskooka #Malcoa d'ulls blaus #Malcoa facciablu #Malcoha à bec vert #Malcoha Cariazul #Mažoji krūmyninė gegutė #prill-malkohakägu #Sri Lank 2018 #Sri Lanka 2018 #Синелицая кустарниковая кукушка #アオメクロバンケンモドキ #小绿嘴地鹃