Jungledwerguil

Kenmerken

Deze kleine uil wordt ca. 20cm groot, heeft een afgeronde kop en is in zijn geheel fijn gevlekt. Er is geen duidelijke gezichtsschijf zichtbaar, de vleugels zijn bruinachtig en de staart is nauw witgeband. Het verenkleed op de rug is donker zwartbruin met wit bandering. De bovenzijde van de vleugels hebben witte grote vlekken. De onderzijde is witachtig tot bleek, bruin gebandeerd. Er is een witachtige vlek op de kin, bovenborst en het midden van de buik. De iris is geel, de snavel is groenachtig en hij heeft met zwarte klauwen.

Biotoop

Ze komen voor in biotopen variërend van struikgewas tot loof- en vochtige loofbossen. Ze worden aangetroffen ten zuiden van de Himalaya, tot in sommige delen van de Himalaya tot ongeveer 2000 meter hoogte.

Voorkomen

De Jungledwerguil komt voor in India en Sri Lanka. In dit Indische subcontinent zijn twee ondersoorten te vinden.

Voedsel

De Jungledwerguil leeft van insecten en kleine amfibieen.

Wetenschappelijk

Jungledwerguil,Jungle Owlet,Glaucidium radiatum
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Strigiformes
Familie: Strigidae
Geslacht: Glaucidium
Soort: Glaucidium radiatum

Onderwerpen #Chevêchette de jungle #Civettina della giungla #Djungelsparvuggla #Dschungelkauz #Džiunglinė žvirblinė pelėda #Dzsungel törpekuvik #džungli-värbkakk #Indiaugle #intianvarpuspöllö #Jungle Owlet #Jungledwerguil #Junglespurveugle #kulíšek džunglový #Mochuelo de Jungla #Mussolet de jungla #Sóweczka prążkowana #Sri Lanka 2018 #Джунглевый воробьиный сыч #モリスズメフクロウ #丛林鸺鹠