Jerdons leeuwerik

Kenmerken

Jerdons leeuwerik wordt ca. 15cm groot. Hij heeft opvallende pijlpuntachtige vlekken op de borstd ie naar boven wijzen. Hij lijkt op de Roodvleugelleeuwerik maar heeft vaalgele vlekken voor het oog, minder wit achter de oorstreek. De vleugels zijn op de primaire dekveren gele en voorzien van donker bruine vlekken welke prominent aanwezig zijn. De primaire veren zijn geheel roestbruin van kleur.

Biotoop

Het is bewezen dat hij zich aanpast aan verschillende open biotopen tot een maximale hoogte van 1500 mtr. Sommige hiervan zijn bosgebieden, rotsachtig struikgewas, struikgewas op heuvelweiden en open plekken in open bossen, struikgewassen op ongebruikte akkers en struikgewas van bamboe.

Voorkomen

Hij is wijdverspreid in Zuidoost-India en Sri Lanka.

Voedsel

Deze leeuwerik foerageert op zaden en insecten.

Wetenschappelijk

Jerdons leeuwerik,Jerdon's bushlark,Mirafra affinis
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Alaudidae
Geslacht: Mirafra
Soort: Mirafra affinis

Onderwerpen #Allodola di Jerdon #Alondra de Jerdon #Alosa de Jerdon #Alouette du Dekkan #Džerdono krūmyninis vieversys #Ghatslerke #Jerdon's Bush Lark #Jerdon-bokorpacsirta #Jerdonlerche #Jerdons Leeuwerik #Jerdons savannlärka #skowroniec indyjski #Sri Lanka 2018 #srilankanpensaskiuru #Tamilbusklærke