Jerdons bladvogel

Kenmerken

Het mannetje van Jerdons bladvogel heeft een groen lijf met een geel getinte kop, een zwart gezicht en een zwarte keel. Hij heeft een blauwe snorlijn. Het vrouwtje verschilt in die zin dat het een groenere kop en een blauwe keel heeft, en juveniele zijn als het vrouwtje maar zonder de blauwe keelvlek. Hij wordt ca. 20cm groot.

Biotoop

Zijn biotoop bestaat uit half open landschappen met bos, boomgaarden, grote tuinen met bomen,koffie- en peperplantages, meestal inde wat drogere gebieden. Het is een vrij algemene vogel, vooral in heuvelig gebied.

Voorkomen

Deze soort komt voor in India en Sri Lanka.

Voedsel

Hij foerageert op vruchten en insecten.

Wetenschappelijk

Jerdons bladvogel,Jerdon's leafbird,Chloropsis jerdoni
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Chloropseidae
Geslacht: Chloropsis
Soort: Chloropsis jerdoni

Onderwerpen #Džerdono žaliasis lapinukas #Fogliarolo di Jerdon #Hindubladfugl #india viherlüüdik #Indisk bladfågel #Jerdon's Leafbird #Jerdonblattvogel #Jerdons Bladvogel #Sri Lanka 2018 #Tamilbladfugl #Verdet de Jerdon #Verdín de Jerdon #Zielenik dekański #นกเขียวก้านตองปีกสีฟ้า #杰尔登叶鹎