Indische waaierstaart

Kenmerken

De volwassen Indische waaierstaart heeft opvallende witte wenkbrauwen en wordt ongeveer 18cm groot. Hij heeft een donkerbruine bovenzijde, met witte vlekken op de vleugels en een witachtige onderzijde. De waaiervormige staart is wit afgezet. De keel en het oogmasker zijn zwart en hij heeft witte snorachtige strepen.

Biotoop

De Indische waaierstaart leeft in bosrijk gebied.

Voorkomen

Hij broedt in de tropische gebieden van het Indiase subcontinent en Zuidoost-Azië.

Voedsel

Het is een insecteneter.

Wetenschappelijk

Indische waaierstaart,White-browed Fantail,Rhipidura aureola
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Rhipiduridae
Geslacht: Rhipidura
Soort: Rhipidura aureola

Ondersoorten

R.a. aureola: van oostelijk Pakistan, noordelijk India en zuidelijk Nepal tot centraal India.
R.a. compressirostris: zuidelijk India en Sri Lanka.
R.a. burmanica: van Myanmar en zuidelijk China tot zuidelijk Indochina.

Onderwerpen #Abanico Cejiblanco #Baltabruvė skėstauodegė #Codaventaglio cigliabianche #Cuaventall diademat #Hvidbrynet Viftehale #Hvitbrynviftestjert #Indische Waaierstaart #pávík bělobrvý #Rhipidure à grands sourcils #Sri Lank 2018 #Sri Lanka 2018 #Szemsávos legyezőfarok #valko-otsamonarkki #Vitbrynad solfjäderstjärt #Wachlarzówka białobrewa #Weißstirn-Fächerschwanz #White-browed Fantail #Белолобая веерохвостка #นกอีแพรดคิ้วขาว #マミジロオウギビタキ #白眉扇尾鹟