Indische ralreiger

Kenmerken

De Indische Ralreiger is kleine gedrongen watervogel met een dikke korte snavel, een korte nek korte poten. Ze worden ca. 38 tot 42cm groot. Hij is licht op de onderzijde en heeft een geelachtige bruin verenkleed met donkere strepen. In het broedseizoen komen witte nekveren op.

Biotoop

Het foerageergebied van de Indische Ralreiger is moerasgebied. Ze voeden zich meestal aan de rand van vijvers, maar maken ook veelvuldig gebruik van drijvende vegetatie zoals waterhyacint om toegang te krijgen tot dieper water. Ze kunnen ook af en toe zwemmen om op vis te jagen.

Voorkomen

Hij broedt in het zuiden van Iran en in het oosten naar Pakistan, India, Birma, Bangladesh en Sri Lanka.

Voedsel

Het primaire voedsel van deze vogels omvat schaaldieren, waterinsecten, vissen, kikkervisjes en soms bloedzuigers. Buiten moerasgebieden foerageren deze reigers op insecten waaronder krekels, libellen en bijen, vissen en amfibieën.

Wetenschappelijk

Indische ralreiger,Indian pond heron,Ardeola grayii
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Pelecaniformes
Familie: Ardeidae
Geslacht: Ardeola
Soort: Ardeola grayii

Onderwerpen #Crabier de Gray #Czapla siodłata #Dīķu gārnis #Garcilla India #Hint alaca balıkçılı #india tiigihaigur #Indiai üstökösgém #Indian Pond Heron #Indijski čopasta čaplja #Indische Ralreiger #intianriisihaikara #Mangrovehegre #Mangrovinis kūdrinis garnys #Martinet ros de l'índia #Paddyreiher #Papa-ratos-indiano #Rishäger #Rishejre #Sgarza indiana #Sri Lanka 2018 #Tjarnhegri #volavka hnědohřbetá #Индийская жёлтая цапля #بلشون البرك الهندي #حواصیل هندی #นกยางกรอกพันธุ์อินเดีย #インドアカガシラサギ #印度池鹭