Indische nimmerzat

Kenmerken

Deze grote ooievaar heeft een zware gele snavel met een naar beneden gebogen punt. De kop van een volwassene is kaal en oranje of roodachtig van kleur. De lange tertials van de vleugels zijn roze aan het uiteinde. Er is een opvallende zwarte borstband met witte geschubd vlekkenpatroon, welke goed zichtbaar is in vlucht, welke aan de binnenzijde van de vleugels doorloopt, deze is zwart. De rest van het lichaam is witachtig bij volwassenen en de primaire en secundaire kleuren zijn zwart met een groenachtige glans. De poten zijn gelig tot rood maar zien er vaak wit uit vanwege hun gewoonte om te poepen op hun benen tijdens de rust. De korte staart is zwart met een groene glans. Voor een ooievaar is het een middelgrote vogel en wordt 93-102 cm lang, en heeft een spanwijdte van 150 tot 160 cm. Mannen en vrouwen lijken op elkaar, maar de mannetjes van een paar zijn meestal groter dan het vrouwtje.

Biotoop

De Indische nimmerzat is wijdverspreid aanwezig over de vlaktes van Azië. Ze zijn te vinden ten zuiden van de Himalaya-bergen en worden in het westen begrensd door het Indusrivierenstelsel, waar ze zeldzaam zijn en zich oostwaarts naar Zuidoost-Azië uitstrekken.

Voorkomen

De Indische nimmerzat is wijdverspreid aanwezig over de vlaktes van Azië. Ze zijn te vinden ten zuiden van de Himalaya-bergen en worden in het westen begrensd door het Indusrivierenstelsel, waar ze zeldzaam zijn en zich oostwaarts naar Zuidoost-Azië uitstrekken.

Voedsel

Ze foerageren in groepen op ondiepe wetlands, akkers en irrigatiekanalen. Ze voeden zich voornamelijk met kleine vissen die ze voelen bij aanraking, terwijl ze hun halfopen snavel langzaam van links naar rechts vegen terwijl ze met de bek onder water blijven. Ze lopen langzaam en verstoren het water met hun poten om de vissen op te schrikken. Ze eten ook kikkers en af ??en toe een slang.

Wetenschappelijk

Indische nimmerzat,Painted stork,Mycteria leucocephala
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Ciconiiformes
Familie: Ciconiidae
Geslacht: Mycteria
Soort: Mycteria leucocephala

Onderwerpen #aasianiibishaikara #Beltestork #Buntstorch #Cicogna pittata #Dławigad indyjski #ehis toonekurg #Hindu gólya #Indinis gandrėnas #Indische Nimmerzat #Indisk Skovstork #nesyt indický #Orientalisk ibisstork #Painted Stork #Raibais stārķis #Sri Lanka 2018 #Tàntal de l'Índia #Tantale indien #Tántalo Indio #Tântalo-indiano #Индийский клювач #นกกาบบัว #インドトキコウ #彩鹳