Indische kuifarend

Kenmerken

De Indische Kuifarend is een grotere maar slanke arendsoort. Zoals bij de meeste roofvogels, zijn vrouwtjes groter dan mannetjes met een gemiddeld verschil van 7%, maar dit kan individueel variëren van 18 tot 22%. De grootte is vrij variabel en de totale lengte is variërend van 51 tot 82cm en de spanwijdte van 100 tot 160cm. Volwassenen zijn meestal donkerbruin aan de bovenzijde en varierend gestreept aan de onderzijde. Ze hebben een sterke snavel, en een variabel bemeten, vaak slappe kuif of geen kuif, vrij korte vleugels, een vrij lange, dun gerande staart en lange gevederde poten.

Biotoop

De Indische Kuifarend is thuis in verschillende beboste en semi-open biotopen. Hun fysieke vorm en vluchtstijl is typisch voor bosbewonende roofvogels in het algemeen en wordt vaak vergeleken met de kenmerken van de havik.

Voorkomen

Het wijdverspreide gebied van de Indische kuifarend omvat veel van het Indiase subcontinent en Zuidoost-Azië.

Voedsel

Ze foerageren op verschillende prooien wat varieert tussen vogels, zoogdieren of reptielen en andere gewervelde dieren.

Wetenschappelijk

Indische kuifarend,Crested Hawk Eagle,Nisaetus cirrhatus
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Accipitriformes
Familie: Accipitridae
Geslacht: Nisaetus
Soort: Nisaetus cirrhatus

Ondersoorten

N.c. limnaeetus: van noordelijk India tot Indochina, Malakka, de Grote Soenda-eilanden en de Filipijnen.
N.c. cirrhatus: zuidelijk India.
N.c. ceylanensis: Sri Lanka.
N.c. andamanensis: de Andamanen.
N.c. vanheurni: Simeulue (nabij westelijk Sumatra).

Onderwerpen #àguila variable #Aguila-azor Variable #Aigle huppé #Aquilastore variabile #Changeable Hawk-Eagle #Crested Hawk-Eagle #Főkötős vitézsas #Gavião-variável #Haubenadler #Indische Kuifarend #Indisk tofsörn #jalokotka #Kuoduotasis peslinis erelis #Lysbuget Høgeørn #orel proměnlivý #Sri Lanka 2018 #välu tuttkotkas #Vekselskogørn #Wojownik indyjski #Изменчивый хохлатый орёл #เหยี่ยวต่างสี #カワリクマタカ #凤头鹰雕