Indische kievit

Kenmerken

Indische Kieviten zijn grote steltlopers welke ongeveer 35cm groot worden. De vleugels en achterzijde zijn lichtbruin met een paarse tot groene glans. De kop is zwart en heeft een witte oogstreep tot over de flanken van de hals, de achterzijde van de nek is zwart. De korte staart is zwart getipt. Er hangt een rode, vlezige lel voor elk oog, en hij heeft een rode snavel met zwarte punt. De lange poten zijn geel.

Biotoop

Deze soort wordt meestal gezien in paren of kleine groepen en meestal niet ver van water.

Voorkomen

Ze komen voor van Zuidoost-Turkije tot in Pakistan, Centraal Pakistan tot Nepal, Noordoost-India en Bangladesh, Sri Lanka, Noordoost-India tot Zuid-China, Zuidoost-Azië, Maleisisch schiereiland en Noord-Sumatra.

Voedsel

Het voedsel van de Indische kievit bestaat uit kevers, termieten en andere ongewervelde dieren, die uit de grond worden geplukt.

Wetenschappelijk

Indische kievit,Red-wattled lapwing,Vanellus indicus
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Charadriiformes
Familie: Charadriidae
Geslacht: Vanellus
Soort: Vanellus indicus

Ondersoorten

V.i. aigneri: van zuidoostelijk Turkije tot Pakistan.
V.i. indicus: van centraal Pakistan tot Nepal, noordoostelijk India en Bangladesh.
V.i. lankae: Sri Lanka.
V.i. atronuchalis: van noordoostelijk India tot zuidelijk China, zuidoostelijk Azië, Maleisië en noordelijk Sumatra.

Onderwerpen #Abibe do Índico #Avefría India #Bibircses bíbic #Brillevipe #čejka černoprsá #Czajka indyjska #Fredeluga de màscara roja #Hnúðvepja #Indijas ķīvīte #Indijska priba #Indinė pempė #Indische Kievit #Indisk Vibe #kenttähyyppä #Pavoncella indiana #Red-wattled Lapwing #Rödflikvipa #Rotlappenkiebitz #Sri Lanka 2018 #Vanneau indien #Украшенный чибис #קיווית אדומת-משקפיים #دیدومک #قطقاط أحمر اللغد #นกกระแตแต้แว้ด #インドトサカゲリ #肉垂麦鸡