Indische griel

Kenmerken

Deze gedrongen en bruine grondvogel met opvallende grote gele ogen wordt ca. 41cm groot. Hij heeft donkere strepen op een zandbruine grondkleur en heeft een plevierachtig vorm. De grote kop heeft een donkere streep die grenst aan een roomkleurige snor onder het oog. De poten zijn stevig en hij heeft opvallend dikke knieën, waardoor in het engels vrijvertaalde de naam 'dikke knie' (thick-knee) verkregen hebben. Ze hebben opvallend grote gele ogen. De geslachten zijn gelijk. Deze Griel is voornamelijk actief tijdens zonsopgang en zonsondergang, en roept vooral 's nachts. Ze worden in kleine groepen aangetroffen en staan vaak ​​overdag stil in de schaduw van een struik.

Biotoop

De Indische Griel leeft in droge loofbossen en doornbossen, struikgewas, rivierbeddingen, bosjes en zelfs tuinen.

Voorkomen

Deze soort komt voor op de vlakten van Zuid- en Zuidoost-Azië.

Voedsel

Het dieet bestaat voornamelijk uit insecten, wormen en kleine reptielen en soms wat zaden.

Wetenschappelijk

Indische griel,Indian Thick-knee,Burhinus indicus
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Charadriiformes
Familie: Burhinidae
Geslacht: Burhinus
Soort: Burhinus indicus

Onderwerpen #Bengaltriel #Indian Stone-curlew #Indientriel #Indische Griel #Indisk tjockfot #Kulon indyjski #Occhione indianoAlcaraván indio #Sri Lanka 2018 #Torlit de l'Índia #Œdicnème indien #Индийская авдотка #นกกระแตผีเล็ก #インドイシチドリ