Indische dwergaalscholver

Kenmerken

De Indische dwergaalscholver wordt ca. 50cm groot en is slechts iets kleiner dan de Indiase aalscholver (Phalacrocorax fuscicollis). De Indiase aalscholver heeft echter een smallere en langere snavel die eindigt in een prominente haakpunt, blauwe iris en een meer puntig hoofdprofiel. Een Indische dwergaalscholver in broedkleed heeft een glinsterend geheel zwart verenkleed met enkele witte vlekken op het gezicht. Er is ook een korte kuif op de achterkant van het hoofd. De ogen, huid en gezicht zijn donker.

Biotoop

Hij leeft in moerasgebieden en natte gebieden, variërend van kleine dorpsvijvers tot grote meren en soms getijden gebieden.

Voorkomen

Deze soort komt wijdverspreid voor in Azië, in India, Sri Lanka, Bangladesh, Pakistan en laagland Nepal. Het wordt ook gevonden in delen van Myanmar, Thailand, Laos, Cambodja en Indonesië.

Voedsel

Ze leven van vis en andere waterdieren.

Wetenschappelijk

Indische dwergaalscholver,Little cormorant,Microcarbo niger
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Suliformes
Familie: Phalacrocoracidae
Geslacht: Microcarbo
Soort: Microcarbo niger

Onderwerpen #Biguá-pequeno #Corb marí de Vieillot #Cormorán de Java #Cormoran de Vieillot #Cormorano minuto #Fekete törpekormorán #ida kääbuskormoran #Indische Dwergaalscholver #jaavanmerimetso #Javaskarv #Javinis kormoranas #kormorán menší #Kormoran skromny #Little Cormorant #Mazais ūdenis #Mohrenscharbe #Orientdvergskarv #Småskarv #Sri Lanka 2018 #Яванский баклан #นกกาน้ำเล็ก #アジアコビトウ #黑颈鸬鹚