Indische aalscholver

Kenmerken

Deze middelgrote aalscholversoort van ca. 63cm groot is zwart gegratineerd op het bovenkleed, heeft geen kuif en heeft een kleine en licht piekende kop met een lange smalle snavel die eindigt in een gekromde uiteinde. Het oog is blauwe en bevindt zich in een kaal gele washuid buiten het broedseizoen. Ze hebben tijdens het broedseizoen een kort wit plukje nabij de oorstreek. Er is geen verschil tussen de seksen.

Biotoop

Deze aalscholver vist graag op de binnenlandse rivieren of in de grote moeraslanden. Ze komen ook voor in estuaria en mangroven, maar niet aan de open kust. Ze broeden zeer lokaal in broedkolonies van gemengde soorten.

Voorkomen

Ze komen voor op het schiereiland India en het noordelijk deel van Sri Lanka. Ze verspreiden zich over het noordoosten naar Assam en oostwaarts naar Thailand, Birma en Cambodja.

Voedsel

De Indiase aalscholver maakt korte duiken om vis te vangen en een groep van deze aalscholvers zal vaak gemeenschappelijk vissen, waardoor een breed front ontstaat om vis in een hoek te drijven.

Wetenschappelijk

Indische aalscholver,Indian cormorant,Phalacrocorax fuscicollis
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Suliformes
Familie: Phalacrocoracidae
Geslacht: Phalacrocorax
Soort: Phalacrocorax fuscicollis

Onderwerpen #Barnamellű kárókatona #Bengalskarv #Biguá-de-pescoço-marrom #Braunwangenscharbe #Corb marí de l'Índia #Cormoran à cou brun #Cormorán Indio #Cormorano indiano #Indian Cormorant #Indijas ūdenis #Indinis kormoranas #Indische Aalscholver #Indisk Skarv #intianmerimetso #kormorán indomalajský #Kormoran indyjski #Sri Lanka 2018 #tõmmukormoran #Индийский баклан #นกกาน้ำปากยาว #インドヒメウ #印度鸬鹚