Indiase brilvogel

Kenmerken

De Indiase Brilvogel is klein, ongeveer 8 tot 9cm groot, heeft een gelige olijfkleurige bovenzijde, een witte oogring, gele keel en gele vleugels. De buik is witachtig grijs maar kan geel zijn bij sommige ondersoorten. De man en pop lijken op elkaar.

Biotoop

Deze soort komt voor in een breed scala aan biotopen van struikgewas tot vochtig bos. Ze komen soms voor in mangrovegebieden, zoals in het Karachi-gebied. Ze zijn enigszins zeldzaam in de drogere woestijngebieden van West-India.

Voorkomen

Het is een standvogel en broedvogel in open bos op het Indiase subcontinent.

Voedsel

Ze foerageren in kleine groepen en voeden zich met nectar en kleine insecten.

Wetenschappelijk

Indiase brilvogel,Oriental White-eye,Zosterops palpebrosus
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Zosteropidae
Geslacht: Zosterops
Soort: Zosterops palpebrosus

Ondersoorten

Z.p.egregius: laagland van India, Sri Lanka en de Laccadiven
Z.p. nicobaricus: Andamaneiland en Nicobareiland
Z.p. nilgiriensis: Zuidwest-India
Z.p. occidentalis: Noordwest-India
Z.p. palpebrosa: Centraal-India, Sri Lanka, Bangladesh, West-Assam, Nepal en Bhutan
Z.p. salimalii: Zuidoost-India
Z.p. siamensis: Zuidoost-Tibet, Myanmar, Noord-Thailand, Zuidwest- China en Indochina

Onderwerpen #aasianrilli #Anteojitos Oriental #Austrumu baltactiņa #Brillefugl #Gangesbrillenvogel #Gangeszi pápaszemesmadár #Indian White-eye #Indiase Brilvogel #Indisk glasögonfågel #kruhoočko pruhoprsé #Lundbrillefugl #Occhialino orientale #Olho-branco-oriental #Oriental White-eye #Rytinis baltavokis #Sri Lanka 2018 #szlarnik indyjski #Zostérops oriental #Восточная белоглазка #سسک چشم‌سفید هندی #นกแว่นตาขาวสีทอง #ハイバラメジロ #灰腹绣眼鸟