Indiase beo

Kenmerken

De Indiase beo is een zwarte vogel welke ca. 25cm groot wordt. Hij heeft een opvallend gele lel van boven het oog achter het hoofd door tot aan het andere oog. Daarnaast is ook onder het oog een gele lel aanwezig. Hij heeft een oranje snavel en oranje poten.

Biotoop

Het is een lokaal algemene broedvogel in de natte laaglanden tot aan het midden gebergte van zijn broedgebied. Hij is zeldzamer in het droge gebied.

Voorkomen

De Indiase Beo is een vogelsoort welke voorkomt in het zuidwesten van India en op Sri Lanka.

Voedsel

Ze leven van vruchten en insecten.

Wetenschappelijk

Indiase beo,Southern hill myna,Gracula indica
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Sturnidae
Geslacht: Gracula
Soort: Gracula indica

Onderwerpen #Ghatsbeostare #Gracula religiosa meridionale #gwarek malabarski #Indiase Beo #Indienbeo #Indinė šventoji maina #Lille Beo #loskuták jižní #Mainate indien #Malabarbeostær #Minà de l'Índia #Miná Indio #Nilgiri beó #Southern Hill Myna #Sri Lanka 2018 #Индийская священная майна #南鹩哥