Hutzwaluw

Kenmerken

De Hutzwaluw is een kleine zwaluw welke ca. 13cm groot wordt. Hij heeft een blauwe rug met bruine vleugels en staart, een rood gezicht en keel en een wit grijze onderzijde. Hij verschilt van de Boerenzwaluw en de nauw verwante Welkomzwaluw in zijn kortere en minder gevorkte staart. De onderzijde lijkt ook meer grijs geschubd al verschilt dit per individu.

Biotoop

Deze vogel wordt geassocieerd met kustgebieden, maar verspreidt zich steeds meer naar de beboste hooglanden.

Voorkomen

Deze soort komt voor in zuidelijk India en Sri Lanka.

Voedsel

De Hutzwaluw leeft van insecten.

Wetenschappelijk

hutzwaluw,Hill swallow,Hirundo domicola
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Hirundinidae
Geslacht: Hirundo
Soort: Hirundo domicola

Onderwerpen #draviidi suitsupääsuke #Golondrina de Cabaña #Hill Swallow #Hirondelle des Nilgiri #Hütteschwalbe #Hutzwaluw #Jaskółka indyjska #Malabarsvale #Sri Lanka 2018 #Sydindisk Svale #Tamilsvala #vlaštovka vrchovištní #インドツバメ #山燕