Himalayaanse zwarte buulbuul

Kenmerken

De Himalayaanse Zwarte Buulbuul wordt 24 tot 25cm groot inclusief de lange staart. Het verenkleed varieert van leigrijs tot glinsterend zwart, afhankelijk van de ondersoort. De snavel en poten zijn oranje en de kop heeft een zwarte donzige kuif. Seksen zijn vergelijkbaar in verenkleed, maar jonge vogels missen de kuif, hebben een witachtige onderzijde met een grijze borstband en hebben een bruine tint aan de bovenzijde. Ze hebben een zwarte streep achter het oog en op de oorstreek.

Biotoop

Deze buulbuulsoort wordt gevonden in loofbossen, gecultiveerd landschap en tuinen voornamelijk in heuvelachtige gebieden, maar het is bekend dat de Himalaya-populatie soms afdaalt naar de aangrenzende vlaktes in de winter.

Voorkomen

Hij wordt gevonden in Zuid-Azië van India, Oost tot Zuid-China.

Voedsel

Ze leven van fruit en insecten.

Wetenschappelijk

Himalayaanse zwarte buulbuul,Black Bulbul,Hypsipetes leucocephalus
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Pycnonotidae
Geslacht: Hypsipetes
Soort: Hypsipetes leucocephalus

Ondersoorten

H.l. psaroides: noordoostelijk Afghanistan en noordelijk Pakistan via de centrale Himalaya tot noordwestelijk Myanmar.
H.l. nigrescens: noordoostelijk India en westelijk Myanmar.
H.l. concolor: oostelijk Myanmar en zuidelijk Hunnan (zuidelijk China) via Indochina.
H.l. ambiens: noordoostelijk Myanmar en westelijk Hunnan (zuidelijk China).
H.l. sinensis: noordelijk Yunnan (zuidelijk China).
H.l. stresemanni: centraal Yunnan (zuidelijk China).
H.l. leucothorax: centraal China.
H.l. leucocephalus: zuidoostelijk China.
H.l. nigerrimus: Taiwan.
H.l. perniger: Hainan (nabij zuidoostelijk China).

Onderwerpen #Baltgalvas bulbulis #Black Bulbul #Bulbul fumat de l'Himàlaia #Bulbul Negro #Bulbul nero #Bulbul noir #bulbulčík černý #China-Rotschnabelbülbül #Fekete bülbül #Himalajinis juodasis bulbiulis #Himalayaanse Zwarte Buulbuul #punanokkabulbuli #Sortbulbul #Sri Lanka 2018 #Svart bulbyl #Svartbylbyl #Szczeciak granatowy #Tuta preta #Witkopbuulbuul #Белоголовый чёрный бюльбюль #นกปรอดดำ #シロガシラクロヒヨドリ #黑短脚鹎