Grote rivierarend

Kenmerken

De Grote Rivierarend is een kleine tot middelgrote maar vrij omvangrijke arendsoort. Hij heeft een kleine snavel, een kleine kop op een opvallend lange nek, afgeronde staart en korte poten met niet-gevederde tarsi en lange klauwen. De vleugels zijn niet erg lang en de vleugeltips reiken tot halverwege de staart. Mannen en poppen zijn qua kleed gelijk. De Grote rivierarend heeft een lichaamslengte van ca. 61 tot 75cm. De spanwijdte meet tussen de 155 en 170cm. Volwassenen zijn grijsbruin met een lichtgrijze kop en bleke iris. De buik en staart zijn wit met een brede zwarte subterminale band. De borst en nek zijn bruin, de vleugels zijn aan de bovenkant donkerbruin met zwartere primaire kleuren, en de onderzijde is bruin.

Biotoop

Grote Rivierarenden leven in de laaglandbossen tot 1500 mtr boven zeeniveau. Hun nesten liggen dicht bij water zoals langzaam bewegende rivieren en beken, meren, lagunes, reservoirs, moerassen, moerassen en kustlagunes en estuaria.

Voorkomen

Het gebied waarin de Grote rivierarend voorkomt is India en Zuidoost-Azië tot in Maleisië, West-Indonesië en de Filippijnen.

Voedsel

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Grote rivierarend een specialistische piscivoor (viseter), die op levende vis jaagt en dode vissen opruimt en af ​​en toe reptielen en landvogels en kleine zoogdieren vangt.

Wetenschappelijk

Grote rivierarend,Grey-headed Fish Eagle,Haliaeetus ichthyaetus
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Accipitriformes
Familie: Accipitridae
Geslacht: Haliaeetus
Soort: Haliaeetus ichthyaetus

Onderwerpen #Águia-pesqueira-de-cabeça-cinzenta #Aquila pescatrice testagrigia #Båndelveørn #Didysis erelis žvejys #Flodørn #Gråhövdad fiskörn #Graukopf-Seeadler #Grey-headed Fish Eagle #Grote Rivierarend #isokalakotka #orel šedohlavý #Pigarg capgrís #Pigarguillo Común #Pygargue à tête grise #rybożer białosterny #Sri Lanka 2018 #suur-jõgikotkas #Szalagos vízisas #Большой рыбный орёл #เหยี่ยวปลาใหญ่หัวเทา #ウオクイワシ #灰头鱼雕