Grote cubavink

Kenmerken

De Grote cubavink is een kleine vogel met een conische snavel, scherper dan die van de verwante zaadeters. Hij wordt ca. 10 tot 10,7cm groot. Het volwassen mannetje heeft een olijfgroene rug en zijn gezicht en borst zijn zwart, afgezien van een felgele keel, supercilia en onderste ooglidvlek. De rest van de onderdelen zijn grijsachtig olijfkleurig. De snavel en ogen zijn donker, de poten zijn grijs.

Biotoop

Open en half open landschappen, bossen en struiken.

Voorkomen

Hij broedt van centraal Mexico tot noord Ecuador en noordwest Venezuela, en ook op de Grote Antillen en nabijgelegen eilanden. Het is geen trekvogel maar verplaatst zich buiten het broedseizoen.

Voedsel

Deze soort voedt zich voornamelijk met graszaden, maar neemt ook andere zaden, bessen en sommige insecten mee.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Thraupidae
Geslacht: Tiaris
Soort: Tiaris olivaceus

Ondersoorten

T.o. pusillus: van oostelijk Mexico tot Ecuador en Venezuela.
T.o. intermedius: Cozumel (nabij zuidoostelijk Mexico).
T.o. ravidus: Coiba (nabij zuidelijk Panama).
T.o. olivaceus: Cuba, Isla de la Juventud, Kaaimaneilanden, Jamaica en Hispaniola.
T.o. bryanti: Puerto Rico en de nabijgelegen eilanden.

Onderwerpen #Erbero facciagialla #Geltongalvis tiaris #Goldbrauen Gimpelfink #Goldbrauen-Gimpelfink #Grote Cubavink #Guatemala 2019 #Gulstrupegresspurv #kubanik większy #kubánka velká #kultakurkkusirkkunen #Menjagrà olivaci #Nagy kubapinty #Passeriformes #Semillero Tomeguín #Sporophile grand chanteur #Sporophile grand-chanteur #Stor Cubafinke #Större kubafink #Thraupidae #Tiaris #Yellow faced Grassquit #Yellow-faced Grassquit #Золотолицый тиарис #キマユクビワスズメ