Groenruggors

Kenmerken

Deze gorssoort wordt ca. 16cm groot. Hij heeft een grijze kop en borst, waarbij de kop voorzien is van 2 zwarte lijnen over de kruin, en tevens voorzien van een zwarte oogstreep. De bovenzijde is olijfgroen, de poten zijn oranje en de snavel leigrijs.

Biotoop

Zijn natuurlijk biotoop bestaat uit subtropisch of tropisch droog bos, subtropisch of tropisch vochtig laaglandbos en zwaar aangetast voormalig bos.

Voorkomen

De Groenruggors komt voor op de Caribische helling en het zuidoosten van Mexico van Tabasco en het noordoosten van Chiapas tot het zuidelijke deel van Yucatán en Quintana Roo. De soort komt ook voor in het noorden en oosten van Guatemala.

Voedsel

Het is een insecteneter en eet ook zaden.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Emberizidae
Geslacht: Arremonops
Soort: Arremonops chloronotus

Ondersoorten

A.c. chloronotus: zuidoostelijk Mexico, Guatemala, Belize en noordwestelijk Honduras.
A.c. twomeyi: het noordelijke deel van Centraal-Honduras.

Onderwerpen #Arremonops #Cerquero Dorsiverde #Ciszek zielonawy #emberizidae #Green backed Sparrow #Green-backed Sparrow #Groenruggors #Grönryggad sparv #Grünrückenammer #Grønnryggspurv #Grønrygget Olivenspurv #Guatemala 2019 #habije zelenohřbetá #Passeriformes #Passero dorsoverde #Tohi à dos vert #Toquí de dors verd #viherselkäsirkku #žaliasis aremonopsas #Зеленоспинная риджвея #ミドリオリーブシトド