Groefsnavelani

Kenmerken

De Groefsnavelani wordt ongeveer 34cm groot en heeft een spanwijdte van 41 tot 46cm. Hij is volledig zwart, en heeft een zeer lange staart, bijna net zo lang als zijn lichaam. Het heeft een enorme snavel met in de lengte groeven over de lengte van de bovenkaak.

Biotoop

Hij leeft in een open en gedeeltelijk open land, zoals weilanden, savanne en boomgaarden.

Voorkomen

Het is een inheemse soort in het grootste deel van zijn verspreidingsgebied, van Zuid-Texas, Centraal-Mexico en de Bahama's, via Midden-Amerika, tot Noord-Colombia en Venezuela, en de kust van Ecuador en Peru.

Voedsel

De Groefsnavelani foerageert grotendeels op een gemengd dieet van insecten, zaden en fruit.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Cuculiformes
Familie: Cuculidae
Geslacht: Crotophaga
Soort: Crotophaga sulcirostris

Ondersoorten

C.s. sulcirostris: van Mexico tot Guyana en noordwestelijk Argentinië.
C.s. pallidula: zuidelijk Baja California.

Onderwerpen #Ani à bec cannelé #Ani beccosolcato #Aní de bec solcat #Barázdáscsőrű ani #Crotophaga #Cuculidae #Cuculiformes #Furenebbani #Furenæbbet Ani #Garrapatero Asurcado #Groefsnavelani #Groove billed Ani #Groove-billed Ani #Guatemala 2019 #Kleszczojad bruzdodzioby #kukačka rýhozobá #Raukšlėtasnapė vikšralesė gegutė #Riefenschnabelani #Rievknābja ani #Strimnäbbad ani #uurrenokka ani #uurrenokka-ani #vagunokk ühiskägu #vagunokk-ühiskägu #Бороздчатоклювый ани #ミゾハシカッコウ