Grijze buizerd

Kenmerken

De Grijze buizerd wordt ca. 46 tot 60cm groot en hebben bleke grijze veren, een zwarte staart met drie witte banden en oranje poten. Jonge vogels hebben meer donkerbruine veren aan de bovenzijde en een bruin gevlekte buik.

Biotoop

Hij komt voor in open landschap langs bossen, rivieren en savannen.

Voorkomen

Deze soort komt voor van het zuidwesten van de Verenigde Staten tot noordwestelijk Costa Rica.

Voedsel

Ze leven van hagedissen en slangen, maar ook kleine zoogdieren, kikkers en vogels. Vanaf een zitplek wordt er gejaagd door een aanvalsvlucht op de prooi.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Accipitriformes
Familie: Accipitridae
Geslacht: Buteo
Soort: Buteo plagiatus

Onderwerpen #Accipitridae #Accipitriformes #Aguilucho Gris #Aligot gris meridional #Busardo Gris #Buse cendrée #Buteo #Gavião pedrês #Gavião-pedrês #Gråvåk #Gråvråk #Grey-lined Hawk #Grijsgestreepte Buizerd #Grijze Buizerd #Guatemala 2019 #hallviu #Hamvas ölyv #harmaaraitahaukka #káně šedá #Myszołowik #Pelēkais klijāns #Pilkasis suopis #Poiana grigia #Sydlig Høgevåge #Taguato hovy #Zweibindenbussard #Сизый канюк #ハイイロノスリ