Grijskruinvinkleeuwerik

Kenmerken

De Grijskruinvinkleeuwerik is ter grote van een mus (12cm) en heeft een vinkachtige snavel en korte poten. Deze vogels worden meestal op de grond aangetroffen en hoewel ze soms op draden zitten, kom je ze niet tegen in bomen of struiken. Het mannetje is zandbruin en heeft in het algemeen een zwarte buik, kin, en oogstreep. De bovenkant van het hoofd is askleurig (hoewel de basis van deze kopveren donker is) in tegenstelling tot de donkerbruine tot zwarte kop bij de Zwartkruinvinkleeuwerik die gedeeltelijk overlapt met het bereik van deze soort in de droge zone van India en Pakistan. Het vrouwtje is lichtbruin en lijkt erg op een pop van de huismus, hoewel de poten veel korter zijn en er gedrongen uitzien.

Biotoop

Hij wordt aangetroffen in struikgewas, braakliggend terrein, rivierzand en wadplaten aan de kust. Ze vermijden het binnenland van de woestijnzone, een biotoo wat waarschijnlijk wordt gebruikt door de Zwartkruinvinkleeuwerik. Deze twee soorten overlappen elkaar gedeeltelijk in het bereik, hoewel ze zelden samen op dezelfde locaties worden gezien. Tijdens het moessonseizoen trekken ze zich terug uit gebieden waar zware regenval plaats vindt.

Voorkomen

Deze soort is leeft tot onder de 1000 meter hoogte en wordt gevonden van ten zuiden van de Himalaya tot Sri Lanka en strekt zich uit tot het Indus riviersysteem in het westen en tot Assam in het oosten.

Voedsel

Ze zoeken op de grond naar zaden en insecten.

Wetenschappelijk

Grijskruinvinkleeuwerik,Ashy-crowned Sparrow Lark,Eremopterix griseus
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Alaudidae
Geslacht: Eremopterix
Soort: Eremopterix griseus

Onderwerpen #Allodola passero capocenere #Ashy-crowned Sparrow-Lark #Askkronad finklärka #Gråisset Lærke #Gråkronelerke #Grauscheitellerche #Grijskruinvinkleeuwerik #intianvarpuskiuru #Moinelette croisée #Pilkavainikis žvirblinis vieversys #pustynka szarawa #skřivan černobřichý #Sri Lanka 2018 #Terrera Coronigrís #Terrerola de capell gris #Серошапочный воробьиный жаворонок #ハイガシラスズメヒバリ #灰顶雀百灵