Grijsbuik-Piet-van-Vliet

Kenmerken

Deze koekoeksoort is één van de kleinere koekoeken, met een totale lengte van ca 23cm. Volwassenen zijn voornamelijk grijs met een witte onderbuik en witte onderstaart. Er is een witte vlek op de vleugels aanwezig. Sommige vrouwtjes zijn donkerrood-roodbruin aan de bovenzijde met een niet-gebandeerde staart en hebben sterk donkergebande witachtige onderzijden.

Biotoop

Deze soort geeft de voorkeur aan licht bos en gecultiveerde gebieden.

Voorkomen

De Grijsbuik-Piet-van-Vliet broedt in tropisch Zuid-Azië van India en Sri Lanka tot Zuid-China en Indonesië. Het is waargenomen in Bangladesh, Bhutan, India, de Malediven, Myanmar, Nepal, Pakistan en Sri Lanka. Hij migreert korte afstanden, omdat vogels in de zomer op noordelijker hoger gelegen gebieden bezoekers zijn, die in de winter naar warmere gebieden trekken.

Voedsel

De Grijsbuik-Piet-van-Vliet is een broedparasiet en gebruikt nesten van kleine zangers als host. Hij legt een enkel ei. Het dieet bestaat uit een verscheidenheid aan insecten en rupsen.

Wetenschappelijk

Grijsbuik-Piet-van-Vliet,Grey-bellied Cuckoo,Cacomantis passerinus
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Cuculiformes
Familie: Cuculidae
Geslacht: Cacomantis
Soort: Cacomantis passerinus

Onderwerpen #Coucou à tête grise #Cuco de Vientro Gris #Cuculo panciagrigia #Cucut pitgrís #Drosselgøg #Graubauchkuckuck #Grey-bellied Cuckoo #Grijsbuik-Piet-van-Vliet #Grijsbuikkoekoek #hall-tüüdukägu #harmaakäki #Indisk buskgök #Kukułka siwobrzucha #Pilkapilvė šeriuotoji gegutė #Spurvegjøk #Sri Lanka 2018 #Сероклювая щетенистая кукушка #وقواق حزين #ハイバラカッコウ #灰腹杜鹃