Grays lijster

Kenmerken

Grays lijster wordt ca. 23 tot 27cm groot. Het verenkleed is bruinachtig, iets lichter onder dan boven, het lichtst op de flanken. Vogels uit vochtige gebieden zijn donkerder dan die uit droge gebieden. De keel is vaag gestreept. Onvolwassen vogels hebben vage vlekken op de rug en onderdelen. De snavel is groenachtig geel met een donkere basis, de poten zijn roze of vleeskleurig en de irissen zijn roodachtig.

Biotoop

In een groot deel van zijn verspreidingsgebied leeft hij in en rondom erven en tuinen, vergelijkbaar met sommige andere lijsters zoals de Amerikaanse roodborst, de Euraziatische merel en de zanglijster.

Voorkomen

Hij komt voor van Zuid-Texas tot het noorden van Colombia.

Voedsel

Deze lijsterachtige foerageert meestal naar fruit of ongewervelde dieren op de grond of in de buurt hiervan.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Turdidae
Geslacht: Turdus
Soort: Turdus grayi

Ondersoorten

T.g. aaulipensis: zuidelijk Texas en noordoostelijk en oostelijk Mexico.
T.g. microrhynchus: centraal Mexico.
T.g. lanyoni: zuidelijk Mexico, noordelijk Guatemala en zuidelijk Belize.
T.g. yucatanensis: zuidoostelijk Mexico en noordelijk Belize.
T.g. linnaei: pacifisch zuidelijk Mexico.
T.g. grayi: uiterst zuidelijk Mexico en westelijk Guatemala.
T.g. megas: van westelijk Guatemala tot Nicaragua.
T.g. casius: van Costa Rica tot noordwestelijk Colombia.

Onderwerpen #aedrästas #Agyagszínű rigó #Clay-colored Thrush #Drozd brązowawy #drozd hnědý #Dūkainais strazds #Gilbdrossel #Grays Lijster #Grėjaus strazdas #Guatemala 2019 #Leirtrost #Lerdrossel #Lerfärgad trast #Merle fauve #Mirlo Huertero #Passeriformes #tarharastas #Tord de Gray #Tordo argilla #Turdidae #Turdus #Дрозд Грея #バフムジツグミ