Goulds Dwerglijster

Kenmerken

De Goulds Dwerglijster wordt ca. 17 tot 18cm groot. Hij heeft feloranje snavel, poten en oogring, en daarnaast donkere ogen. Hij heeft een zwarte kop, olijfgrijze rug, gele borst en buik met overvloedige zwartachtige vlekken, die vlekken op de flanken worden.

Biotoop

Het natuurlijke biotoop bestaat uit subtropische of tropische vochtige montane bossen en wetlands in het binnenland.

Voorkomen

Deze soort komt voor van zuid Mexico tot Honduras.

Voedsel

Het voedt zich voornamelijk met insecten en ook met wormen, slakken, bessen en fruit. Ze foerageren in de onderlaag of op de bosbodem.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Turdidae
Geslacht: Catharus
Soort: Catharus dryas

Ondersoorten

C.d. harrisoni: Oaxaca (zuidwestelijk Mexico).
C.d. ovandensis: Chiapas (zuidelijk Mexico).
C.d. dryas: westelijk Guatemala, El Salvador en Honduras.

Onderwerpen #Catharus #Dėmėtasis trumpasnapis strazdas #drozd tečkovaný #Drozdek czarnogłowy #Dryasskovdrossel #Gould's Nightingale-Thrush #Goulds Dwerglijster #Grive tavelée #Griveta encaputxada #Guatemala 2019 #Gulbröstad skogstrast #mustpea värbrästas #mustpea-värbrästas #myssyrastas #Passeriformes #Pettyesmellű fülemülerigó #Spotted Nightingale-Thrush #Svarthetteskogtrost #Tordo Pinto #Tordo usignolo macchiato #Tropfenbrust Musendrossel #Tropfenbrust-Musendrossel #Turdidae #Yellow-throated Nightingale-Thrush #Пятнистый короткоклювый дрозд #ムナフチャツグミ