Goudvoorhoofdspecht

Kenmerken

De Goudvoorhoofdspecht wordt ca. 27 cm groot en behoort tot de middelgrote spechten. Hij heeft een goudgeel voorhoofd boven zijn snavel, wat zijn naam geeft aan deze vogelsoort. De kop en de romp zijn grijs gekleurd, de nek is oranjeroodachtig. Het vleugelkleed heeft een zwart-wit gestreept patroon. Het mannetje heeft een rode kroonvlek.

Biotoop

Het biotoop bestaat uit bosgebieden, maar ook parken en tuinen en broedt in boomholtes.

Voorkomen

Deze soort komt voor van de zuidelijk-centrale Verenigde Staten tot centraal Mexico.

Voedsel

Zijn dieet bestaat voornamelijk uit insecten en kevers.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Piciformes
Familie: Picidae
Onderfamilie: Picinae
Geslacht: Melanerpes
Soort: Melanerpes aurifrons

Onderwerpen #Aranyhomlokú küllő #Auksakaktis tamsianugaris genys #Bleg Spætte #Carpintero Frentidorado #datel proužkohřbetý #Dzeltenpieres dzenis #Dzięciur złotoczelny #Golden-fronted Woodpecker #Goldstirnspecht #Goudvoorhoofdspecht #Guatemala 2019 #Gulpannad hackspett #Melanerpes #Mesquitespett #Pic à front doré #Pica pau de testa dourada #Pica-pau-de-testa-dourada #Picchio frontedorata #picidae #Piciformes #picinae #Picot de front daurat #raitatikka #tulipea leeträhn #tulipea-leeträhn #Золотолобый меланерпес #キバナシマセゲラ