Goudsnip

Kenmerken

De Goudsnip is een middelgrote, plompe waadvogel welke ca. 23 tot 28cm groot wordt. Hij heeft een lange roodbruine snavel, lichtjes afgebogen aan de punt, en opvallende witte of roze oogrin. Hij heeft affgeronde, vaal gespikkelde vleugels en een korte staart. Het wit van de borst reikt tot onder de vleugelbasis. De Goudsnip is niet gerelateerd aan de Watersnip en verschilt daarmee in gewoonten, vlucht en uiterlijk. Hij is daarnaast veel kleurrijker en heeft langere poten dan de Watersnip. Het is ongebruikelijk dat het vrouwtje groter en helderder gekleurd is dan het mannetje; Bij het vrouwtje zijn de zijkanten van het hoofd, nek en keel zijn rijk kastanjebruin gekleurd en hebben een duidelijke zwarte band over de borst; het mannetje is veel bleker en grijzer.

Biotoop

Het is een vogelsoort van de moerasgebieden. Meestal wordt hij gezien in de buurt van de randen van rietvelden langs de kust van moerassen, vijvers en beekjes. Het is echter een enorm schuwe vogel waardoor waarnemingen niet veel plaats vinden.

Voorkomen

De Goudsnip komt voor in de moerassen van Afrika, Zuid- en zuidoost Azië.

Voedsel

De Goudsnip sondeert in de modder om te foerageren op ongewervelden zoals pieren.

Wetenschappelijk

Goudsnip,Greater painted snipe,Rostratula benghalensis
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Charadriiformes
Familie: Rostratulidae
Geslacht: Rostratula
Soort: Rostratula benghalensis

Onderwerpen #Aguatero Bengalí #Auksuotasis tilvikas #Becadell pintat pàl·lid #Beccaccino dorato #Boyalıçulluk #Goldschnepfe #Goudsnip #Greater Painted-snipeBroget Riksesneppe #Guvatszalonka #Karnevālsloka #kultakurppo #Narceja-pintada #prillnerp #Rallbeckasin #Rhynchée peinte #Riksesnipe #Slokar #slučice pestrá #Sri Lanka 2018 #Złotosłonka bengalska #Цветной бекас #شنقب الجهلول البنغالي #پاشلک رنگین #นกโป่งวิด #タマシギ #彩鹬