Goudbrauwbuulbuul

Kenmerken

De Goudbrauwbuulbuul wordt ongeveer 20cm groot, heeft geen kuif en heeft een olijfgroene bovenzijde met een prominente gele wenkbrauw en bril waarbij de onderzijde geheel geel is. De geslachten verschillen niet in verenkleed. De snavel is zwart en de iris is roodachtig bruin.

Biotoop

De Goudbrauwbuulbuul leeft in de natte zone als de tegenhanger van de Witbrauwbuulbuul in de droge zone. Hij wordt voornamelijk gevonden onder het bladerdak van de heuvelbossen en plantages in de West-Ghats en Sri Lanka.

Voorkomen

Hij wordt aangetroffen in de bossen van Zuid-India en Sri Lanka.

Voedsel

Ze leven van fruit en insecten.

Wetenschappelijk

Goudbrauwbuulbuul,Yellow-browed Bulbul,Acritillas indica
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Pycnonotidae
Geslacht: Acritillas
Soort: Acritillas indica

Ondersoorten

A.i. icterica: India.
A.i. indica: zuidwestelijk India en Sri Lanka (behalve het zuidwesten).
A.i. guglielmi: zuidwestelijk Sri Lanka.

Onderwerpen #Aranykabátos bülbül #Bulbul à sourcils d'or #Bulbul Cejiamarillo #Bulbul cellagroc #Bulbul cigliagialle #bulbulčík indický #Geltonbruvis rytinis bulbiulis #Goldbrauenbülbül #Goudbrauwbuulbuul #Gulgrön bulbyl #Gulgrøn Bulbul #intianoliivibulbuli #Solbylbyl #Sri Lanka 2018 #Szczeciak złotolicy #Yellow-browed Bulbul #Желтобровый восточный бюльбюль #キマユヒヨドリ #黄眉鹎