Gestreepte helmspecht

Kenmerken

De Gestreepte helmspecht bewoont een breed scala aan vochtige, medium-vochtige en semi-aride bostypen en geeft de voorkeur aan meer open gebieden zoals open plekken, bosranden en secundair bos in het algemeen. De soort bewoont echter ook gecultiveerd land zoals schaduwrijke tuinen, boomgaarden en met bomen bedekte weiden.

Biotoop

De Gestreepte helmspecht bewoont een breed scala aan vochtige, medium-vochtige en semi-aride bostypen en geeft de voorkeur aan meer open gebieden zoals open plekken, bosranden en secundair bos in het algemeen. De soort bewoont echter ook gecultiveerd land zoals schaduwrijke tuinen, boomgaarden en met bomen bedekte weiden.

Voorkomen

Het grote verspreidingsgebied van de soort strekt zich uit van Mexico over bijna heel Midden-Amerika en met uitzondering van de grote hoogten van de Andes over grote delen van Noord-Zuid-Amerika tot Paraguay en het noordoosten van Argentinië.

Voedsel

Het dieet bestaat uit kevers en hun houtbewonende larven, mieren en hun broedsel, evenals rupsen en ook de eierpakketten van sprinkhanen. Gestreepte helmspechteb eten ook zaden en vruchten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Piciformes
Familie: Picidae
Onderfamilie: Picinae
Geslacht: Dryocopus
Soort: Dryocopus lineatus

Ondersoorten

D.l. scapularis: westelijk Mexico.
D.l. similis: van oostelijk Mexico tot noordwestelijk Costa Rica.
D.l. lineatus: van oostelijk Costa Rica tot oostelijk Peru, noordelijk Paraguay, oostelijk Brazilië en de Guyana's.
D.l. fuscipennis: westelijk Ecuador en noordwestelijk Peru.
D.l. erythrops: zuidoostelijk Brazilië, oostelijk Paraguay en noordoostelijk Argentinië.

Onderwerpen #Carpintero garganta estriada #Csíkos feketeharkály #datel čárkovaný #dryocopus #Dryžoji meleta #Dzięcioł czerwonoczuby #Gestreepte Helmspecht #Guatemala 2019 #Lineated Woodpecker #Linienspecht #Neotropisk spillkråka #olkainpalokärki #Pic ouentou #Pica pau de banda branca #Pica-pau-de-banda-branca #Picamaderos Listado #Picchio lineato #picidae #Piciformes #picinae #Picot negre llistat #Stribet Sortspætte #Stripesvartspett #vööt musträhn #vööt-musträhn #Ypekũ tape #Полосатая желна #シマクマゲラ