Gekroonde Boomgierzwaluw

Kenmerken

De Gekroonde Boomgierzwaluw is een grote slanke vogel welke ca. 23cm groot wordt. Deze soort is duifgrijs aan de bovenzijde en wit aan de onderzijde. De lange vleugels zijn donkerdergrijs aan de bovenzijde. Hij heeft een kuif en een lang, diep gevorkte staart. De volwassen man heeft oranje wangen en een witte smalle streep vanonder het oog tot door de oorstreek. Het vrouwtje heeft een dunne witte streep onder het oog dat langs de wang loopt. Jonge vogels hebben een donkergrijze kop en donkergrijze vleugels.

Biotoop

Dit zijn vogels van open bossen en loofbossen. Ze worden ook gevonden in open gebieden in de buurt van bomen en in parken en tuinen. De meeste vogels leven in het laagland onder de 1000 mZe worden gevonden in kleine groepen die in brede cirkels in open bos vliegen, en af en toe bovenop een lange bladloze tak rusten.

Voorkomen

De Gekroonde Boomgierzwaluw is een grote slanke vogel welke ca. 23cm groot wordt. Deze soort is duifgrijs aan de bovenzijde en wit aan de onderzijde. De lange vleugels zijn donkerdergrijs aan de bovenzijde. Hij heeft een kuif en een lang, diep gevorkte staart. De volwassen man heeft oranje wangen en een witte smalle streep vanonder het oog tot door de oorstreek. Het vrouwtje heeft een dunne witte streep onder het oog dat langs de wang loopt. Jonge vogels hebben een donkergrijze kop en donkergrijze vleugels.

Voedsel

De Gekroonde Boomgierzwaluw foerageert in de lucht en vangt insecten (waaronder honingbijen) in de vlucht met zijn snavel.

Wetenschappelijk

Gekroonde Boomgierzwaluw,Crested Treeswift,Hemiprocnidae coronata
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Apodiformes
Familie: Hemiprocnidae
Geslacht: Hemiprocnidae
Soort: Hemiprocnide coronata

Onderwerpen #Andorinhão-arborícola-de-crista #Crested Treeswift #Czubik koroniasty #Falciot arbori coronat #Gekroonde Boomgierzwaluw #Gråtoppet Træsejler #Hémiprocné couronné #Indisk trädseglare #intiantöyhtökiitäjä #klecho rezavolící #Koronás sarlósfecske #Kronenbaumsegler #kroon puispiiritaja #Paprastasis kuoduotasis čiurlys #Rondone arboricolo crestato #Sri Lanka 2018 #Topptreseiler #Vencejo Arborícola Coronado #Древесный стриж #นกแอ่นฟ้าหงอน #インドカンムリアマツバメ #凤头树燕