Geelpluimbuulbuul

Kenmerken

De Geelpluimbuulbuul wordt ongeveer 20cm groot inclusief de lange staart. Hij heeft een olijfkleurige bovenzijde en geelachtige onderzijde. De kruin van het hoofd is grijs en er zijn gele oorpluimpjes en een gele vlek onder het oog. Er is een witte pluk voor het oog en de keel is ook wit. Seksen zijn aan elkaar gelijk. De vlucht spechtachtig golvend.

Biotoop

Ze leven van fruit en insecten.

Voorkomen

Het is een endemische algemene broedvogel in de hooglanden van Sri Lanka.

Voedsel

Ze leven van fruit en insecten.

Wetenschappelijk

Geelpluimbuulbuul,Yellow-eared Bulbul,Pycnonotus penicillatus
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Pycnonotidae
Geslacht: Pycnonotus
Soort: Pycnonotus penicillatus

Onderwerpen #Bilbil żółtouchy #Bulbul de Copete Amarillo #Bulbul guancegialle #Bulbul oreillard #Bulbul orellut #bulbul srílanský #Duskbylbyl #Ékszer bülbül #Geelpluimbuulbuul #Gulörad bulbyl #Pragtbulbul #Schmuckbülbül #Sri Lanka 2018 #srilankanbulbuli #šrilankinis bulbiulis #Yellow-eared Bulbul #Желтоухий настоящий бюльбюль #キミミヒヨドリ #黄耳鹎