Duponts kolibrie

Kenmerken

Mannelijke Duponts kolibrie worden 8,2 tot 10,1cm groot. Vrouwtjes worden 5,8 tot 7,5cm groot. Beide geslachten hebben een lange, rechte, zwarte snavel en een grote witte vlek aan elke kant van de romp. Mannetjes hebben een metaalgroene bovenzijde, een grijsachtig witte borst en donker metallic bronsgroene buik en flanken. Zijn baardveren zijn metallic violetblauw. De centrale twee paar staartveren zijn metallic bronsgroen. De buitenste drie staartveren zijn ongeveer vier keer zo lang als de binnenste staartveren, wat een diep gevorkte staart geeft. Ze zijn paarsachtig zwart met witte punten en de buitenste twee veren hebben ook een kastanjekleurige band en een witte band. Het vrouwtje heeft metallic bronzen of bronsgroene bovendelen en kaneelonderdelen die donkerder zijn op de flanken en onderbuik.

Biotoop

Hij leeft in halfopen landschappen zoals de randen van dennen-eikenbos, secundair bos en struikgewas. In hoogte varieert het over het algemeen van 750 tot 2.500 mtr, hoewel het lokaal of seizoensgebonden bijna tot op zeeniveau voorkomt.

Voorkomen

Deze soort komt voor van centraal Mexico tot Nicaragua.

Voedsel

Hij foerageert op nectar en insecten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Apodiformes
Familie: Trochilidae
Geslacht: Tilmatura
Soort: Tilmatura dupontii

Onderwerpen #Apodiformes #Blåstrubet Stjernekolibri #Blaukehl Sternkolibri #Blaukehl-Sternkolibri #Colibrì codaluccicante #Colibrí de Dupont #Colibri zémès #Duponts Kolibrie #Glitterstjärtkolibri #Guatemala 2019 #Koliberek jaskółczy #kolibřík Dupontův #raitahaarakolibri #Signalhalekolibri #Sparkling-tailed Hummingbird #Sparkling-tailed Woodstar #Tilmatura #Trochilidae #žėrintysis kolibris #Искрохвостый колибри #ムナジロエンビハチドリ