Diksnavelfitis

Kenmerken

De Diksnavelfitis wordt ca. 13cm groot en heeft een opvallend dikke snavel. Net als andere fitissen heeft hij een donkergroene bovenzijde tot op de kop en lichte onderzijde. Er is een duidelijke streep aanwezig boven het oog. De snavel is net zoals de poten donker van kleur.

Biotoop

Hij wordt aangetroffen in dichte vegetatie en wordt vaker gehoord dan gezien.

Voorkomen

Hij broedt in centraal China en de Himalaya en overwintert in de West-Ghats en de bijbehorende bergketens.

Voedsel

Zoals de meeste zangers, is de Diksnavelfitis een insectivoor.

Wetenschappelijk

Diksnavelfitis,Large-billed Leaf Warbler,Phylloscopus magnirostris
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Phylloscopidae
Geslacht: Phylloscopus
Soort: Phylloscopus magnirostris

Onderwerpen #budníček velkozobý #Didžiasnapė pečialinda #Diksnavelfitis #Dižknābja ķauķītis #Glennesanger #Grovnäbbad sångare #Langnæbbet Løvsanger #Large-billed Leaf Warbler #Luì beccogrosso #Mosquiter becut #Mosquitero Picudo #oja-lehelind #Pouillot à gros bec #purouunilintu #Schluchtenlaubsänger #Sri Lanka 2018 #świstunka wielkodzioba #Длинноклювая пеночка #ハシブトムシクイ #乌嘴柳莺