Cocoamuisspecht

Kenmerken

De Cocoamuisspecht wordt meestal 23cm groot. De kop en de nek zijn donkerbruin, de bovenrug is leverbruin en de rest van de bovenzijde, vleugels en staart zijn roestbruin. De onderzijde is olijfbruin met strepen op de borst. De snavel is lang, zwart, licht gebogen en gehaakt aan de punt.

Biotoop

Het is een veel voorkomende en wijdverspreide vogel van bossen en gecultiveerd land met bomen.

Voorkomen

De vogel broedt in tropisch Midden- en Zuid-Amerika in Trinidad, Tobago, noord Colombia en noord Venezuela.

Voedsel

Het is een insecteneter die zich voedt met mieren en andere insecten en spinnen. Het foerageert laag in bomen of op de grond, meestal alleen, echter groepen van maximaal een 12 vogels zullen kolones van legermieren volgen om op voedsel uit te komen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Furnariidae
Onderfamilie: Dendrocolaptinae
Geslacht: Xiphorhynchus
Soort: Xiphorhynchus susurrans

Ondersoorten

X.s.confinis: O-Guatemala en N-Honduras.
X.s.costaricensis: van Z-Honduras tot W-Panama.
X.s.marginatus: O-Panama.
X.s.nana: van O-Panama tot N-Colombia en W-Venezuela.
X.s.rosenbergi: W-Colombia.
X.s.susurrans: Trinidad en Tobago.
X.s.jardinei: NO-Venezuela.
X.s.margaritae: Isla Margarita (nabij Venezuela).

Onderwerpen #Arapaçu do cacao #Arapaçu-do-cacao #Cocoa Woodcreeper #Cocoamuisspecht #Cocoatrækryber #Dendrocolaptinae #Furnariidae #Grimpar cacao #Grimpatroncs del cacau #Guatemala 2019 #kaakaokipuaja #Kakaó fahágó #Kakaoträdklättrare #Kakaotreløper #Kleiner Fahlkehl Baumsteiger #Kleiner Fahlkehl-Baumsteiger #klouzálek kakaový #Passeriformes #Rampicatore cioccolato #Rusvasis kalavijasnapis kopikas #Tęgoster namorzynowy #Trepatroncos Cacao #Xiphorhynchus #ココアオニキバシリ