Ceylonvliegenvanger

Kenmerken

Deze soort wordt ca. 15cm groot. Volwassenen zijn asblauw, met een witachtige buik. Er is een zwarte vlek tussen de brede zwarte snavel en het oog, afgebakend met helderd blauw boven en onder deze vlek. De poppen zijn iets valer als dan de mannen.

Biotoop

Het is een vogel van bosrijke omgevingen.

Voorkomen

Deze soort is endemisch in Sri Lanka.

Voedsel

De Ceylonvliegenvanger voedt zich voornamelijk met vliegende insecten, kevers, rupsen en andere insecten, maar eet ook bessen.

Wetenschappelijk

Ceylonvliegenvanger,Dull-blue flycatcher,Eumyias sordidus
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Muscicapidae
Geslacht: Eumyias
Soort: Eumyias sordidus

Onderwerpen #Ceylonschnäpper #Ceylonvliegenvanger #Dull-blue Flycatcher #Gobemouche de Ceylan #Lavendelfluesnapper #Lavendelflugsnappare #lejsek srílanský #modrówka cejlońska #Papamoscas de Ceilán #Papamosques de Sri Lanka #Pigliamosche bluastro #Sri Lanka 2018 #Sri Lanka irfluesnapper #srilankansieppo #šrilankinė rytinė musinukė #Серосиняя мухоловка #セイロンヒタキ #暗蓝仙鹟