Ceylontok

Kenmerken

De Ceylontok uit Sri Lanka is een grote vogel met een lengte van 45 centimeter. Hij heeft grijze vleugels met zwarte primaire vluchtveren, een grijze rug en een bruine kroon. De lange staart is zwartachtig met witte zijdes, de onderzijde van de tok is wit. De lange, gebogen snavel is opvallend maar heeft geen neusscherm zoals bij andere tok soorten. Sekssen zijn vergelijkbaar, hoewel de man een crèmekleurige snavel heeft, terwijl die van de pop zwart is met een crèmekleurige streep. Juveniele vogels hebben een donkergrijze bovenzijde, een crème snavel en een staart met een witte punt. De vlucht is langzaam maar krachtig.

Biotoop

De Ceylontok leeft in bosrijke gebieden.

Voorkomen

Deze soort is een wijdverspreide en algemene endemische broedvogel in Sri Lanka.

Voedsel

Het zijn alleseters, ze foerageren op bessen, fruit, insecten en kleine hagedissen.

Wetenschappelijk

Ceylontok,Sri Lanka grey hornbill,Ocyceros gingalensis
Stam:Chordata
Klasse: Aves
Orde: Bucerotiformes
Familie: Bucerotidae
Geslacht: Ocyceros
Soort: Ocyceros gingalensis

Onderwerpen #Bucero grigio di Sri Lanka #Calao de Ceylan #Cálao Gris Cingalés #Calau gris de Sri Lanka #Ceylon Grey-Hornbill #Ceyloni szürketokó #Ceylontok #Ceylontoko #Singaleserhornfugl #Sri Lanka 2018 #Sri Lanka Grey Hornbill #Sri Lanka-gråtoko #srilankantoko #šrilankinis tokas #Toko cejloński #tseiloni sarvnokk #zoborožec srílanský #Цейлонский серый ток #スリランカコサイチョウ #斯里兰卡灰犀鸟