Ceylonpapegaaiduif

Kenmerken

De Ceylonpapegaaiduif wordt ca. 28cm groot. Hij is over het algemeen licht geelgroen van kleur. Het mannetje heeft donker paarsbruine delen op de bovenrug en bovenvleugels (bij het vrouwtje is dit donker groen), met donkere primaire en secundaire veren voorzien van gele banderingen. Zijn snavel is grijs en heeft een donker oog.

Biotoop

De Ceylonpapegaaiduif is een soort van de bossen in de lager gelegen gebieden van Sri Lanka.

Voorkomen

Deze soort is endemisch op Sri Lanka.

Voedsel

De Ceylonpapegaaiduif foerageert op fruit en insecten.

Wetenschappelijk

Ceylonpapegaaiduif,Sri Lanka Green Pigeon,Treron pompadora
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Columbiformes
Familie: Columbidae
Geslacht: Treron
Soort: Treron pompadora

NextGEN Gallery

Bewerken
Verwijderen

Onderwerpen #Ceylonpapegaaiduif #Colom verdós de Sri Lanka #Colombar pompadour #Gulstrupegrønndue #harmaapääkyyhky #holub pompadour #Indisk Papegøjedue #kuld viigituvi #Piccione verde della Pompadour #Pilkagalvis žaliasis karvelis #Pompadour Green Pigeon #Pompadour-zöldgalamb #Pompadourgrönduva #Pompadourpapegaaiduif #Pompadourtaube #Sri Lanka 2018 #Sri Lanka Green Pigeon #Treron żółtolicy #Vinago de Pompadour #Пепельноголовый зелёный голубь #ハイビタイアオバト #灰头绿鸠*