Ceylongoudborstbuulbuul

Kenmerken

De Ceylongoudborstbuulbuul is vrijwel kuifloos en heeft een gele keel en bruinachtige ogen en wordt ca. 19cm groot. Opvallen is de zwarte pet welke eindigd net onder de oogstreek. Hij is geelachtig groen aan de bovenzijde en geel aan de onderzijde. De staart is bruin en eindigt in een witte punt. Het mannetje heeft rode irissen en het vrouwtje heeft bruine irissen. Ze broeden van van maart tot september.

Biotoop

Dit is een bosvogel en leeft in dicht struikgewas.

Voorkomen

Deze soort is endemisch aan Sri Lanka.

Voedsel

De Ceylongoudborstbuulbuul voedt zich met fruit en insecten welke worden verzameld in bossen, bosrijke gebieden en in tuinen.

Wetenschappelijk

Ceylongoudborstbuulbuul,Black-capped Bulbul,Pycnonotus melanicterus
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Pycnonotidae
Geslacht: Pycnonotus
Soort: Pycnonotus melanicterus

NextGEN Gallery

Bewerken
Verwijderen

Onderwerpen #Bilbil czarnoczuby #Black-capped Bulbul #Bulbul à tête noire #Bulbul Carinegro #bulbul černochocholatý #Bulbul crestanera #Bulbul encaputxat #Ceylongoudborstbuulbuul #Juodakepuris bulbiulis #Sri Lanka 2018 #Sri Lanka bulbul #Sri Lanka-Goldbrustbülbül #Sri Lankabulbyl #Svarttoppbylbyl #töyhtöhuppubulbuli #Золотогрудый настоящий бюльбюль #エボシヒヨドリ #黑冠黄鹎