Ceylonfluitlijster

Kenmerken

De Ceylonfluitlijster is een kleine zangvogel welke 20cm groot wordt. Volwassen mannetjes zijn donkerblauw met een donkerdere kop en rug. Er zijn helderblauwe vlekken op de schouders, supercilia en voorhoofd aanwezig. Het vrouwtje is bruin aan de bovenzijde en kastanjekleurig aan de onderzijden, maar heeft een helderblauwe schoudervlek zoals bij de man.

Biotoop

Hij wordt aangetroffen in de hooglanden van Sri Lanka in de jungle of een ander dicht bos in de buurt van water.

Voorkomen

Het is een algemene endemische vogel van Sri Lanka.

Voedsel

Het is omnivoor en eet een breed scala aan insecten, kikkers, regenwormen en bessen.

Wetenschappelijk

Ceylonfluitlijster,Sri Lanka Whistling Thrush,Myophonus blighi
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Muscicapidae
Geslacht: Myophonus
Soort: Myophonus blighi

NextGEN Gallery

Bewerken
Verwijderen

Onderwerpen #Arrenga de Ceilán #Arrenga de Ceylan #Ceylon Whistling Thrush #Ceylonfluitlijster #Ceyloni fütyülőrigó #Ceylonpfeifdrossel #Ceylonvisseltrast #Griva xiuladora de Sri Lanka #Gwizdokos cejloński #modravec srílanský #Sri Lanka 2018 #Sri Lanka fløjtedrossel #Sri Lanka Whistling Thrush #srilankanjokirastas #šrilankinė mėlynpaukštė #Tordo fischiatore di Sri Lanka #Veddaplystretrost #Цейлонская синяя птица #セイロンルリチョウ #斯里兰卡啸鸫