Ceylonese vleermuisparkiet

Kenmerken

De Ceylonese vleermuisparkiet uit Sri Lanka is een kleine, voornamelijk groene papegaai, en wordt slechts 13cm groot met een korte staart. De volwassene hebben een rode kroon en rode staart. De nek en rug hebben een oranje tint. De kin en keel zijn lichtblauw. De bek is rood en de irissen zijn wit.

Biotoop

De Ceylonese vleermuisparkiet is een vogel van het open bos. Hij leeft strikt alleen in de bomen en komt nooit op de grond. Hij nestelt in gaten in bomen.

Voorkomen

Deze soort is endemisch op Sri Lanka.

Voedsel

Ze leven van vruchten en zaden.

Wetenschappelijk

Ceylonese vleermuisparkiet,Sri Lanka Hanging parrot,Loriculus beryllinus
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Psittaciformes
Familie: Psittaculidae
Geslacht: Loriculus
Soort: Loriculus beryllinus

NextGEN Gallery

Bewerken
Verwijderen

Onderwerpen #Ceylonese Vleermuisparkiet #Ceylonpapageichen #Coryllis de Ceylan #Lloret ratpenat de Sri Lanka #Lorículo de Ceilán #lorikul srílanský #Pappagallo acrobata di Sri Lanka #Skarlagenkronet Flaggermuspapegøye #Sri Lanka 2018 #Sri Lanka Hanging Parrot #Srí lanka i virágpapagáj #Sri Lanka-flagermuspapegøje #Sri Lankafladdermuspapegoja #srilankanriippukaija #šrilankinė kaboklė #tseiloni ripplind #Zwisogłówka złotawa #Цейлонский висячий попугайчик #ズアカサトウチョウ #斯里兰卡短尾鹦鹉