Ceylonese babbelaar

Kenmerken

Deze vogels zijn aan de onderzijde oranjebruin en hebben een iets donkerdere tint aan de bovenzijde. De kroon en nek zijn grijs en de snavel is oranje. Ze worden ongeveer 25cm groot.

Biotoop

Het leefgebied bestaat uit regenwoud en hij wordt zelden gezien buiten de diepe jungle. Deze soort is, zoals de meeste babbelaars, niet migrerend en heeft korte afgeronde vleugels en een zwakke vlucht.

Voorkomen

De Ceylonese Babbelaar is een algemene broedvogel welke endemisch is aan Sri Lanka. Hoewel het leefgebied wordt bedreigd, komt hij in alle bossen van de natte zone voor en komt het vrij vaak voor op toplocaties zoals Kitulgala en Sinharaja.

Voedsel

Ze zijn meestal het eerste teken dat een gemengede groep van vogels, zo kenmerkend voor Aziatische natte bossen, in de buurt is. Ze voeden zich voornamelijk met insecten, maar eet ook junglebessen.

Wetenschappelijk

Ceylonese babbelaar,Orange-billed Babbler,Argya rufescens
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Leiothrichidae
Geslacht: Argya
Soort: Argya rufescens

NextGEN Gallery

Bewerken
Verwijderen

Onderwerpen #Ceylondrossling #Ceylonese Babbelaar #Cratérope de Ceylan #dżunglotymal cejloński #Garrulo beccoarancio #Orange-billed Babbler #Oransjenebbskriketrost #Sri Lanka 2018 #Sri Lanka larmdrossel #Sri Lankaskriktrast #srilankantimali #šrilankinė strazdinė timalija #timálie srílanská #Tordenc de bec carbassa #Turdoide Cingalés #Цейлонская дроздовая тимелия #セイロンヤブチメドリ #橙嘴鸫鹛