Bruinkapjungletimalia

Kenmerken

De Bruinkapjungletimalia wordt ca. 16cm groot inclusief zijn lange staart. Het is bruin aan de bovenzijde en kaneelkleurig aan de onderzijde. Hij heeft een donkerbruine kroon. Ze hebben korte donkere snavels. Ze zijn moeilijk waar te nemen in de dichte vegetatie waaraan ze de voorkeur geven, maar net als andere babbelaars zijn dit luidruchtige vogels en hun karakteristieke roepjes zijn vaak de beste indicatie dat deze vogels aanwezig zijn.

Biotoop

Zijn biotoop bestaat uit bosondergroei en dikke struikgewas in bosrijke gebieden.

Voorkomen

De Bruinkapjungletimalia is een endemische broedvogel in Sri Lanka.

Voedsel

Hun voedsel bestaat voornamelijk uit insecten.

Wetenschappelijk

Bruinkapjungletimalia,Brown-capped Babbler,Pellorneum fuscocapillus
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Pellorneidae
Geslacht: Pellorneum
Soort: Pellorneum fuscocapillus

NextGEN Gallery

Bewerken
Verwijderen

Onderwerpen #Akalat à calotte brune #Braunkappen-Erdtimalie #Brown-capped Babbler #Bruinkapjungletimalia #Brunkronetimal #Dżunglak cynamonowy #Garrulo capobruno #Matinera de casc bru #Rudakepurė dirvinė timalija #Sri Lanka 2018 #Sri Lanka-drosseltimalie #Sri Lankatrasttimalia #srilankanviidakkotimali #timálie hnědohlavá #Tordina Coroniparda #Бурошапочная земляная тимелия #セイロンジチメドリ #褐冠幽鹛