Bruine vliegenvanger

Kenmerken

Deze soort wordt 13cm groot, inclusief de staart. Het is vergelijkbaar in vorm met de grotere Grauwe vliegenvanger, maar heeft een relatief langere staart. De donkere snavel is relatief groot en breed aan de basis. Een volwassene vogel heeft een grijsbruine bovenzijde, die grijzer wordt naarmate het verenkleed ouder wordt, en witachtige onderzijde met bruin getinte flanken.

Biotoop

De Bruine vliegenvanger is een veel voorkomende vogel welke voorkomt in open bossen en gecultiveerde gebieden. Hij nestelt in een gat in een boom en legt vier eieren die door het vrouwtje worden uitgebroed.

Voorkomen

Hij broedt in Japan, Oost-Siberië en de Himalaya. Het is een migrerende soort en overwintert in tropisch Zuid-Azië van Zuid-India en Sri Lanka in het oosten tot Indonesië.

Voedsel

Deze soort leeft van insecten.

Wetenschappelijk

Bruine vliegenvanger,Asian brown flycatcher,Muscicapa dauurica
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Muscicapidae
Geslacht: Muscicapa
Soort: Muscicapa dauurica

Ondersoorten

M.d. dauurica: van centraal Siberië en noordelijk Mongolië tot Sachalin, Japan en Korea.
M.d. pooensis: van noordelijk Pakistan tot Bhutan, maar ook in centraal en zuidelijk India.
M.d. siamensis: van zuidoostelijk Myanmar tot noordwestelijk Thailand, maar ook in het zuidelijke deel van Centraal-Vietnam.

NextGEN Gallery

Bewerken
Verwijderen

Onderwerpen #Asian Brown Flycatcher #Barna légykapó #Braunschnäpper #Bruine Vliegenvanger #Brun Fluesnapper #Brunfluesnapper #Daurijas mušķērājs #Daūrinė musinukė #Glasögonflugsnappare #Gobemouche brun #Ida kärbsenäpp #Lejsek asijský #Muchołówka brunatna #Papa-moscas-pardo #Papamoscas Pardo #Papamosques de Dàuria #Pigliamosche bruno #Rjavi muhar #Ruskosieppo #Sri Lanka 2018 #Καστανομυγοχάφτης #Ширококлювая мухоловка #นกจับแมลงสีน้า ตาล #コサメビタキ