Bonte dwergtriller

Kenmerken

De Bonte Dwergtriller is zwart met zwarte vleugels die contrasteren met het wit van de rest van het lichaam. Ook een witte schuine streep over de vleugel en een witte stuit staan ​​in contrast. Ze zitten rechtop op takken en vliegen rond om insecten te vangen. Het neusgat is verborgen door haren en de bovenkaak van de snavel heeft een gebogen punt. Mannetjes zijn fluweelzwart, terwijl vrouwtjes meestal grijsbruin zijn.

Biotoop

Het een echte bos-soort.

Voorkomen

Hij wordt gevonden in de bossen van tropisch Zuid-Azië van de Himalaya en de heuvels van Zuid-India tot Indonesië.

Voedsel

Deze vogel vangt insecten door gebladerte te onderzoekn en jachtvluchten te maken op ontsnapte insecten. Hij schoolt samen met andere kleine vogels zoals babbelaars, minivets enzv. om te foerageren in de canopy.

Wetenschappelijk

Bonte dwergtriller,Bar-winged Flycatcher-Shrike,Hemipus picatus
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Superfamilie: Corvoidea
Familie: Tephrodornithidae
Geslacht: Hemipus
Soort: Hemipus picatus

Ondersoorten

H.p. capitalis: van de Himalaya tot noordelijk Myanmar en noordelijk Indochina.
H.p. picatus: van India tot zuidelijk Myanmar en zuidelijk Indochina.
H.p. intermedius: Maleisië, Sumatra en Borneo.
H.p. leggei: Sri Lanka.

NextGEN Gallery

Bewerken
Verwijderen

Onderwerpen #Averla pigliamosche alibarrate #Båndflueeter #Bandvingad flugätare #Bar-winged Flycatcher-shrike #Bonte Dwergtriller #Broget Dværgtornskade #Échenilleur gobemouche #Elsterraupenschmätzer #Eruguera alabarrada #Kruczynek białoskrzydły #Minivete de Alas Barreadas #Rudnugaris musinukinis vikšralesys #sieppokäpinkäinen #Sri Lanka 2018 #suříkovec pruhokřídlý #Szalagosszárnyú légykapógébics #Буроспинный мухоловковый личинкоед #นกเขนน้อยปีกแถบขาว #ヒタキサンショウクイ #褐背鹟贝鸟