Blauwe kitta

Kenmerken

Dit is de soort die je moet zien in Sri Lanka. Een prachtig gekleurde eksterachtige welke ca. 42 tot 47cm groot wordt. De volwassenen hebben blauwe veren met kastanjekleurige kop en vleugels en een lange staart met witte punt. De poten en snavel zijn rood. De hebben een rode oogring. De juveniele vogels zijn een valere versie van de volwassene.

Biotoop

Dit is een soort van dicht, nat, groenblijvend gematigd regenwoud. De soort neemt in aantallen af als gevolg van het verlies van dit type biotoop. De Blauwe Kitta wordt meestal gevonden in kleine groepen van maximaal zes of zeven vogels.

Voorkomen

De Blauwe Kitta is endemisch aan Sri Lanka.

Voedsel

Hij is grotendeels een carnivoor en eet kleine kikkers, hagedissen, insecten en andere ongewervelde dieren, maar zal fruit eten als hij het vindt.

Wetenschappelijk

Blauwe kitta,Sri Lanka Blue Magpie,Urocissa ornata
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Corvidae
Geslacht: Urocissa
Soort: Urocissa ornata

NextGEN Gallery

Bewerken
Verwijderen

Onderwerpen #Blauwe Kitta #Brunhodeskjære #Ceylon Magpie #Ceylonblåskata #Díszes kitta #Garsa blava de Sri Lanka #Gazza di Sri Lanka #Kitta ozdobna #kraska srílanská #Pirolle de Ceylan #Schmuckkitta #Sri Lanka 2018 #Sri Lanka Blue Magpie #Sri Lanka kitta #srilankanloistoharakka #šrilankinė žydroji šarka #tseiloni lasuurharakas #Urraca Cingalesa #Цейлонская лазоревая сорока #セイロンサンジャク #斯里兰卡蓝鹊