Aziatische goudplevier

Kenmerken

Een volwassen Aziatische goudplevier wordt ca. 23 tot 26cm groot, en is goud en zwart gevlekt vanaf de kroon tot op de vleugels. Zijn gezicht en nek zijn zwart en heeft een witte rand vanaf de snavel boven het oog door tot achter in de nek, een zwarte borst en een donkere stuit. De poten zijn zwart. In de winter verdwijnt het zwart en heeft de goudplevier een gelig gezicht en borst en een witlichte onderzijde.

Biotoop

Deze waadvogel zoekt voedsel op de toendra, velden, stranden en wadplaten, meestal jagen ze op zicht.

Voorkomen

Het broedgebied van de Aziatische Goudplevier is op de Arctische toendra van het noordelijkste deel van Azië tot het westen van Alaska. Hij nestelt op de grond in een droge open ruimte. Na het broedseizoen migreren ze naar het zuiden overwinteren ze in Zuid-Azië en Australië.

Voedsel

Hij foerageert op insecten en schaaldieren, en tevens op bessen op de toendra.

Wetenschappelijk

Aziatische goudplevier,Pacific golden plover,Pluvialis fulva
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Charadriiformes
Familie: Charadriidae
Geslacht: Pluvialis
Soort: Pluvialis fulva

NextGEN Gallery

Bewerken
Verwijderen

Onderwerpen #Asiatiese Goue Strandkiewiet #Aziatische Goudplevier #Ázsiai pettyeslile #Batuirucu #Chorlito Dorado Siberiano #Daurada petita del pacific #Gjelaci siberian ngjyrëarte #Glitlóa #Küçük altın yağmurcun #kulík pacifický #Oosterse goue strandkiewiet #Pacific Golden Plover #Píldora dourada siberiana #Piviere orientale #Ploier auriu asiatic #Pluvier fauve #Sibearyske Wilster #Sibirisk Hjejle #Sibirisk tundrapipare #Sibirlo #Sibirska prosenka #Siewka złotawa #siperiankurmitsa #Sri Lanka 2018 #Tundra-Goldregenpfeifer #Tundrarüüt #Tundras tārtiņš #Tundrinis sėjikas #Βροχοπούλι του Ειρηνικού #Азиатская бурокрылая #Сивка бурокрила #חופזי פסיפי #سلیم طلایی خاوری #قطقاط ذهبي باسيفيكي #นกหัวโตหลังจุดสีทอง #ムナグロ #金斑鸻